måndag 7 mars 2011

Vad hände med Ferry?

Ingen medalj till Björn Ferry under VM i ryska Chanty-Mansijk. Besvikelsen måste vara stor bland LCHF-fantasterna som ibland nästan verkar ha en religiös tro på LCHF.
Björn Ferry sägs ha bytt kost till LCHF i juli 2009 efter att ha läst Frank Nilssons bok "Istället för doping". 2010 vann Ferry OS guld i Vancouver och LCHF-fantasterna jublade eftersom man såg det som ett bevis för att LCHF-kost var överlägset allt annat.
I januari i år gav han ut sin egen bok ”Ferry Food: LCHF”. "Jag kan inte med säkerhet säga om jag åker fortare eller inte med den nya kosten. Det som är säkert är att skillnaden mot förr är ganska liten”. Så skriver Ferry i inledningen till sin bok. Han verkar alltså inte så självsäker angående kopplingen mellan LCHF och sin idrottsprestation. Men de riktiga LCHF-radikalerna är desto mer övertygade.
 ”Boken kommer att bli ett viktigt bidrag i arbetet att få särskilt de idrottande ungdomarna in på ett bättre alternativ för vad man ska äta, både när det gäller att hålla sig friska och prestera optimalt” Så står det att läsa på nätsidan lchf.se. 
Det enda jag som nutritionist kan säga är ”I hope not”. Jag hoppas att bokens bidrag till idrotten blir minimal.

http://www.dn.se/sport/lindstrom-basta-svensk-i-herrarnas-masstart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar